Örökbefogadás

Kérjük, hogy bármely állatunk örökbefogadása előtt, figyelmesen olvassa el az alábbi hasznos tudnivalókat!

Egy állat örökbe fogadása komoly, felelősségteljes döntés. Kérjük, mielőtt örökbe fogadna kutyáink közül, gondolja át, mekkora felelősséggel jár egy állat tartása, s hogy azt a mindennapokban képes-e felvállalni, annak eleget tenni. Bár mindenre felkészülni nem lehet az életben, javasoljuk, hogy gondolja végig azt is, ki fog gondoskodni az állatról, ha épp a család elutazik, vagy Ön kórházba kerül hosszabb időre, avagy más városba, országba költözik.

Egy állat örökbe fogadása költségekkel jár, se ezen költségek között a menhely számára térítendő összeg szinte elenyésző az állattal járó egyéb költségek mellett, így például a rendszeres parazitamentesítés, kullancs elleni védelem, féreghajtás, betegség esetén az orvosi ellátás költségei, stb., tehát javasoljuk, hogy még az örökbefogadást megelőzően fontolja meg, anyagilag hosszútávon tudja-e biztosítani mindezeket állata számára.

S végül, de nem utolsó sorban vegye számításba azt is, hogy egy fiatal állat is előbb-utóbb megöregszik, sokkal több megértésre, türelemre lesz szüksége, de legfőképp törődésre, s vele töltött időre.

Amennyiben mindezeket végiggondolta, s továbbra is úgy érzi, hogy képes egy állatról megfelelően gondoskodni hosszú éveken át élete végéig, kérjük, látogasson el Facebook oldalunk fényképei közül az „Örökbefogadható kutyáink” mappában, avagy fáradjon ki menhelyünkre, ahol készségesen segítünk a megfelelő „családtag” kiválasztásában.

Amennyiben segítségre van szüksége, vagy akár több szimpatikus állatot is talált, kérjük hevesi.befogadlakhevesi.befogadlak@gmail.com-ra küldött e-mailben vagy Facebook-on privát üzenetben vegye fel velünk a kapcsolatot, s mi segíteni fogunk.

Ha a menhelyen személyesen talált rá a hőn áhított állatra, úgy azonnali segítséget tudunk nyújtani a továbbiakat illetően.

Amennyiben a családban van másik kutya, akkor javasoljuk, hogy őt is hozzák ki menhelyünkre, s egy közös séta alkalmával tapasztalják meg vajon „illik”-e a két eb egymáshoz. (Menhelyünkre csak érvényes oltással rendelkező kutya jöhet be!)

Amennyiben kisgyerek van a családban, szintén mindenképp javasoljuk, hogy ha megoldható, gyermekekkel együtt érkezzenek hozzánk.

A kennelben álldogáló, ugató, ugráló kutya jellemzően más arcát mutatja egy otthoni környezetben, ezért mindenképp javasolni szoktuk, hogy örökbefogadás előtt legalább 2-3 alkalommal jöjjenek el hozzánk, s 1-1 séta alatt ismerkedjenek meg a leendő családtaggal.

Súlyos betegségben szenvedő állatot örökbefogadás céljából nem adunk ki!

Amennyiben az örökbefogadási ismerkedés jól sikerült, és az örökbefogadás mellett döntenek, jöhet az örökbefogadási szerződés aláírása, majd az állat új otthonába történő szállítása. Az örökbefogadási adomány egy általunk meghatározott minimális összeg, mely igen kis részben fedezi csak az állattal kapcsolatba felmerült költségeinket, kiadásainkat. Az adomány mértéke az adott állat oltásainak számától, illetve attól függ, hogy ivartalanított-e. Jelenleg az adomány általunk kalkulált összege (kétszer oltott, chipezett, ivartalanított, parazitamentesített, tesztelt) kutyák esetében 10.000,- Ft. (Egyedi esetben a menhely fenntartja az adomány összegére vonatkozóan a változtatás jogát!) Természetesen ezen összegektől magasabb adományt szívesen fogadunk, hiszen az adott állattal kapcsolatos költségeinket ez az összeg csak kis részben fedezi. (Tudjuk, hogy a mai világban ezen összegek esetleg magasnak számítanak, azonban kérjük, vegye figyelembe, hogy az állatainkra fordított orvosi kezelések, oltások, tesztek, stb. piaci értéke jóval magasabbak, mint amennyivel mi az örökbefogadási díj esetén kalkuláltunk, tehát ha ezeket az oltásokat, ivartalanítást, mi egyebet, Ön végezteti el a helyi állatorvossal, a fenti összeg többszörösét fogja kifizetni.)

Költségtérítés ellenében menhelyünk vállalja a kiválasztott állat gazdihoz történő kiszállítását.

Kutyáinkat oltva, chipezve, parazitamentesítve adjuk ki. (De javasoljuk az ivartalanítást is!) Kölyökkutya az oltási program befejezésére vonatkozó kötelezettséggel fogadható örökbe.

Ha anyagi körülményei nem teszik lehetővé, hogy felelősen gondoskodjon egy kutyáról, kérjük, hogy örökbefogadás helyett inkább fogadja örökbe jelképesen valamelyik állatunkat és látogassa meg időnként, hozzon neki élelmet, kutya esetében vigye ki sétálni. Bár nem viheti haza, és igazi otthont nem nyújthat számára, ezeknek az állatoknak nagyon nagy élmény egy-egy gondoskodó órácska is! Várjuk Önt tárt kapukkal jelképes örökbe fogadás esetén is!

(Természetesen a jelképesen örökbe fogadott állatok esetében fennáll a veszélye annak, hogy egy végleges gazdi felbukkan, aki valóban el is viszi otthonába az adott kutyát, hiszen menhely lévén célunk az, hogy mielőbb minden védencünk szerető otthonra találjon.

Kérjük, ezzel számoljon minden jelképes örökbefogadó!)

Az örökbefogadott állat új környezetbe kerülése nagy stressz egy élőlény számára. Minél összetettebb a környezet (pl. gyerekek, már ott lakó állatok, kifutóban élő állat lakásba költözik, nagy létszámú család, stb.), annál nehezebb dolga van az új családtagnak. Kérjük, hogy türelemmel, szeretettel terelgessék az új jövevényt, hogy mielőbb megtalálja helyét a családban.

A költözést követően felmerült kérdéssel, problémával kapcsolatban szívesen segítünk, így akár Facebook oldalunkon keresztül küldött privát üzenetben, akár e-mailben várjuk kérdéseiket!

Fontos számunkra, hogy a tőlünk elköltözött állatainkat nyomon tudjuk követni életük végéig, ezért a kezdeti időkben gyakori visszajelzést kérünk az új gazdiktól, a későbbiekben pedig ritkább bejelentkezéseknek is nagyon örülünk. Számunkra nincs nagyobb öröm, mint visszajelzést kapni arról, hogy egy régi védencünk szerető otthonban él! Kérjük, ossza meg velünk is volt állatainkkal kapcsolatos örömeit! Mindig várjuk a visszajelzést!

Menhelyünk fenntartja az állat környezetére vonatkozó ellenőrzési jogot, a gazdával előre egyeztetett időpontban. A tőlünk örökbe fogadott állatot továbbadni más magánszemélynek vagy más menhelyre beadni nem lehet. Az örökbefogadott állatot bármikor visszavesszük, a gazda az örökbefogadási szerződésben kötelezettséget vállal arra nézve, hogy amennyiben az állatról bármilyen okból le kíván mondani, akkor csak és kizárólag menhelyünkön adhatja le.

Végezetül tisztelettel megkérünk minden örökbefogadót, hogy az általunk kialakított szabályokat, elveket, metódusokat legyen szíves tiszteletben tartani. Azok kialakítására mentett állataink érdekében került sor.

MI NEM MEGSZABADULNI AKARUNK MENTETT ÁLLATAINKTÓL, HANEM MEGTALÁLNI A LEHETŐ LEGIDEÁLISABB GAZDIT SZÁMUKRA!

Köszönjük, hogy szánt néhány percet a fentiekre, és hogy átgondolja jelenleg tud-e Ön egy életen át felelős és szerető gazdája lenni egyik állatunknak.

További kérdés esetén, várjuk levelét a hevesi.befogadlakhevesi.befogadlak@gmail.com e-mailcímre!